Lepelhapje met gerookte paling

Een  bruingrijze glibberige waterslang met kleine kraaloogjes, vies dier zou je denken. Maar eens in de toog van de viswinkel is paling niet te versmaden. Het is een veelzijdige vis, die lekker is in alle mogelijke bereidingen: gestoofd, in het groen, in de room of gerookt.

Amuse met gerookte paling, venkel en groene appel
Lepelhapje van gerookte paling met venkel &groene appel

In dit hapje combineer ik de iewat vette, ziltzachte smaak van gerookte paling  met de verfrissende smaken van venkel en groene appel. Het is een makkelijk hapje,  fris van smaak, dat elkeen kan bekoren.

Benodigdheden 12 hapjes:

  • 2 gerookte palingbuikjes
  • 1 groene appel
  • 1 venkel
  • 1 halve citroen
  • roze peperbollen
  • dille (vers of gedroogd)
Tartaar van venkel en groene appel met dille en roze peper
Tartaar van venkel en groene appel met dille en roze peper

Schil de appel en snijd deze in blokjes met een diameter van ongeveer een halve centimeter. Doe hetzelfde met de venkel. Voeg de blokjes bij elkaar en meng. Giet er een weinig citroensap over. Dit zorgt niet alleen voor een zure toets (die fameuze aciditeit), maar zal er ook voor zorgen dat de appel niet verkleurt. Kruid af met dille en roze peperbollen (van elk ongeveer een theelepel). Meng en verdeel deze tartaar over je aperitieflepeltjes.

Gerookte paling met tartaar van venkel en groene appel
Gerookte paling met tartaar van venkel en groene appel

Verdeel de gerookte paling in gelijke stukken van drie à vier cm, drapeer ze over het venkel-appel mengsel. Serveer met de glimlach en geniet van de vele complimenten over je fabuleuze kookkunsten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s