Hartige ovenschotel met herfstgroenten

En dan is ie daar plots, de herfst! Weliswaar nog niet in volle glorie, maar toch heb ik al heel wat bladeren van de bomen zien dwarrelen. Zalig is het om op van die dagen thuis te komen en je te verwarmen aan een lekkere ovenschotel die het huis instant met de geur van gezelligheid vult.
ingredientenDeze heerlijk hartige ovenschotel maken we met kruidig rundsgehakt en een mengeling van smaakvolle herfstgroenten. Voor dit gerecht mag je toch een dik uur rekenen: zo’n halfuurtje voor de voorbereiding en dan een 40-tal minuten gaartijd in de oven.  Leg voor je begint de oven alvast aan op 180°.
ingredienten bisHier gebruik ik bewust rundsgehakt want dit is minder vettig dan pakweg varkensgehakt. Het nadeel is dat er iets minder smaak in zit, kruid daarom gerust gretig met peper en zout. We voegen ook nog wat komijn en kaneel bij het rundsgehakt om het een hartige, ietwat zoete touch mee te geven. Perfect bij de knolgroenten en salie!recept 2 bisDe groenten schil je heel gemakkelijk en snel met een dunschiller. Ik snijd ze vooral vanuit esthetisch oogpunt in plakjes. Heb je wat minder tijd? Snijd de groenten dan gewoon in stukjes, meng met de salie en verdeel over het gehakt.eindreslutaatNog lekkerder is deze ovenschotel met een glaasje rode wijn erbij! Achteraf nog wat groentjes over? Maak dan een lekkere soep klaar, zoals bijvoorbeeld deze herfstsoep van pompoen en pastinaak. Smakelijk!

Advertenties

Een reactie op “Hartige ovenschotel met herfstgroenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s