Carpaccio van verse vijg met rode biet

In dit smaakvolle slaatje combineren we supergezonde rode bieten en verse vijgen met frisse ricotta. Het duurt ongeveer 20 minuten om dit slaatje te maken.

ingredienten 2

Ik hou wel van de aardse smaak van rode bieten, al is dat niet altijd zo geweest. Ik at voor het eerst rode biet enkele jaren geleden in New York. Na een wandeling op The High Line ging ik met een vriend  snel iets eten in Chelsea Market. De keuze viel op een slaatje met rode biet, want dat wou ik wel eens proeven. Echt smakelijk was het toen niet, ik moest duidelijk aan de specifieke smaak wennen.  Maar ondertussen ben ik die aardse smaak van rode bieten écht gaan appreciëren en zijn ze een smaakvolle meerwaarde in heel wat van mijn gerechten.

Recept 2

De kunst zit hem vooral in het combineren van deze supergezonde bieten met de juiste ingrediënten. Hier doen we dat  met zoete verse vijgen,  fris-korrelige ricotta en amandelschilfers.  De amandelschilfers rooster je best heel kort in een hete tefalpan zonder vetstof. Blijf er bij want ze kunnen heel snel aanbranden!

smakelijk

Prachtig toch dit slaatje? Bijna zo prachtig als het boeket bloemen dat ik van mijn liefste kreeg :-)

Advertenties

Een reactie op “Carpaccio van verse vijg met rode biet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s