Herfstig gevulde portobello

Reuzenchampigons gevuld met een heerlijk herfstig mengsel van spruitjes en chorizo, afgewerkt met verse peterselie. Een hartverwarmend gerecht, klaar in een halfuur.

ingredienteDe portobello is een grote, vlezige bruine champignon die ideaal is om op te vullen. Portobello’s zijn niet afkomstig uit de gelijknamige straat in London, maar komen gewoon overgewaaid vanuit de States. In ieder geval kan je ze tegenwoordig bij ons ook al in de meeste supermarkten kopen.

receptKlassiek combineert men spruitjes heel vaak met spek. We gebruiken hier chorizo in de plaats. De pikante paprikaolie die vrijkomt wanneer je de chorizo bakt vermengt zich op heerlijke wijze met de bitterzoete smaak van de spruitjes. Eigenlijk was het Nigella Lawson die mij ooit op het idee bracht om chorizo als smaakmaker  te gebruiken. Ze heeft een super lekker recept waarbij ze Sint-Jacobsnoten bakt in olie van chorizo: om duimen en vingers bij af te likken, believe me! smkelijkReken best wel twee portobello’s per persoon. Ook heel lekker met aardappelpuree erbij. Laat het smaken!

Advertenties

Een reactie op “Herfstig gevulde portobello

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s