tartaar van zalm met rammenas

Deze tartaar van zalm met rammenas is klaar in een kwartiertje. Het is een perfect licht voorgerecht & en kan ook perfect als hapje dienen (denk maar aan de feestdagen …).

ingredienten tekstGeïnspireerd na bezoekje aan Souvenir wou ik eens met rammenas gaan experimenteren.  Deze vergeten groente was eigenlijk nog nooit eerder mijn keukentje binnengekomen. Ik combineerde de radijsachtige rammenas met groene appel, rauwe zalm en sojasaus: zéér lekker! Met andere woorden: rammenasexperiment geslaagd!

tartaar receptTelkens als ik zalm klaarmaak gebruik ik het dunnere stuk van de filet om tartaar te maken. Dit stuk is niet ideaal om te bakken en is bovendien iets vettiger. Maar net door zijn ietwat smeuïgere textuur is zo’n dun stukje wél ideaal om rauw op te eten. Dus vanaf nu hou je de mooie dikke stukken om te bakken en maak je van de rest tartaar :-)

smakelijkHet handige is dat je dit hapje  vooraf kan klaarmaken. Werk je gerechtje af met een schijfje rammenas, mooi toch?

 

Advertenties

2 thoughts on “tartaar van zalm met rammenas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s