Adresje: De Superette

Waw, wat een heerlijke avond hebben we beleefd in De Superette! Was het nu omdat we frontrow seats hadden met zicht op de pizzachef en de brandende houtoven? Of omdat het eten gewoon heel lekker was? Of omdat de sfeer in de superette écht wel gezellig is? Ik kan het niet exact zeggen maar ‘twas dus wel super in De Superette! Ik was er al wel eens gaan brunchen met vriendinnen, maar deze keer was de gelegenheid een romantische date met mijn geliefde op de vooravond van Valentijn.

menukaart superetteHet interieur van de Superette is opvallend. De muren ogen onafgewerkt, op de tafeltjes staan allemaal verschillende bordjes uit grootmoeders tijd en achteraan is er de grote open keuken met een gigantische houtoven als brandend hart van deze resto. Het geheel klopt gewoon tot in de kleinste details! Dit alles zorgt ervoor dat De Superette enorm gezellig is ondanks het feit dat het een grote open ruimte is.

interieur de superetteWe kozen ervoor om verschillende gerechtjes te bestellen en die met elkaar te delen zodat we van zoveel mogelijk goestjes konden proeven. Daarbij dronken we Oude Geus, achteraf gezien echt een goede keuze omdat dit zurige bier perfect samenging met de hartige gerechten die ons werden geserveerd. Beginnen deden we met de krokante spruitjes met kaas, biercrème en kimchi. Meteen een schot in de roos! Spruitjes zijn over het algemeen niet echt een mega sexy ingrediënt, maar hier was dat toch anders. De spruitjes waren knapperig gedroogd en gingen perfect samen met de smeuïge kaas. Een combinatie die ik thuis ook wel eens wil proberen!

spruitjes de superette Tussendoor volgen we het schouwspel van het pizza’s bakken. We geraakten wat aan de praat met de pizzachef van dienst. Hij vertelde ons dat hij uit Duitsland kwam en dat zijn collega’s bijna allemaal uit het buitenland kwamen. Hijzelf had ook al gewerkt in de andere adresjes van Kobe Desramaults, nml. De Vitrine en In De Wulf. Leuk om te horen dat de man die mijn pizza aan het prepareren was nog gewerkt had in een van de toprestaurants van vandaag! Even later verscheen de desbetreffende pizza Flamenkuche voor onze neus: een pizza gemaakt van super smaakvol crispy deeg, belegd met zure room, ui, spek en Keiemtaler – een pittig kaasje van bij ons. Smullen!

pizza superetteDe mosselen die volgden waren klaargemaakt met cider, peterselie en spek met daarbij enkele toast van het Superette brood. Als laatste hartige gerecht kozen we voor witloof op de barbecue met saus van gerookte ham en boekweit. Prachtig krokant witloof met een zuurzout sausje en krokant gepofte boekweit zorgden voor een festijn op ons bord. Opnieuw – net zoals bij de spruitjes- een oervlaamse groente in een verrassend jasje.

witloofEindigen deden we met een rijkelijke tarte tatin met spelt, uiteraard gebakken in de houtoven. Een dessert om duimen en vingers bij af te likken! We genoten nog van een tasje thee om ons eten wat te laten zakken. We overpeinsden de avond met een heel tevreden gevoel. De service was dan wel niet altijd even vlot  maar de sfeer en het eten waren gewoonweg super! Ook de rekening viel keihard mee, €87 euro om met twee een hele avond te smullen lijkt me heel schappelijk. tarte tatinNee het is niet voor fijne sterrenkwizien dat je naar De Superette moet afzakken. Wél voor een ongedwongen gezellige avond met bijzondere gerechten gemaakt met authentieke smaakvolle ingrediënten in een hele  toffe sfeer. En ja, als je bij het weggaan al meteen voor de volgende keer reserveert zegt dat genoeg zeker? Topadresje!

Advertenties

Een reactie op “Adresje: De Superette

  1. Fijn voor je dat het zo goed is meegevallen, maar ik ga er NOOIT meer!
    Mijn vriend en ik gingen er zondag een koffie-to-go halen en de barista was zo onvriendelijk, dan hoeft het voor mij niet meer. Zij vroeg of we de koffie met of zonder suiker erbij wilden en ik vroeg met. Ze zei dat ik toch beter eerst eens zou proeven (en ok, had ze dit vriendelijk uitgelegd had ik er misschien ook op ingegaan, maar het was met een air van, “och kind wat weet jij ervan”), maar ik wilde toch liever een klein beetje suiker. Ze vond dat duidelijk niet naar haar zin en we kregen de koffie met een gezicht tot op de grond waarmee ze duidelijk liet merken dat het niet ok was voor haar. Ik betaal daar veel geld voor een koffie en als ze mij vragen of ik suiker wil en ik zeg ja, dan hoeft dergelijke reactie echt niet!
    Het is niet omdat ze zo duur zijn dat ze de klant zo moeten behandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s