Fris slaatje met bosbessen en witloof

Amai, het voorbije weekend heb ik nu toch wel echt van het zonnetje genoten, misschien zelfs een beetje te veel want hier en daar zie ik toch eerder rood dan bruin. In zo’n weer heeft een mens  niet heel veel goesting om de keuken in te duiken vind je niet? Geef me dan maar een snelle, makkelijke maaltijd. Daarom dan ook dus dat ik een van mijn lievelingsslaatjes heb klaargemaakt.recept witlofslaatje met blauwe bessen conferenceper venkelDit slaatje is lekker knapperig, fris-zoet en supermakkelijk, ideaal dus voor een op zonnige  junidag. Verwijder de buitenste blaadjes en het harde binnenste van het witloof alvorens je het in stukjes snijdt. Gebruik van de venkel enkel de knol, maar verwijder wel het harde onderste deel ervan. Schil de peer alvorens ze in blokjes te snijden, want het vel van een peer kan nogal taai kan zijn. De blauwe besjes halveer je best omdat het heerlijke sap dan vrijkomt en zich met alle ingrediënten kan mengen. Daarom ook dat enkel een scheutje olijfolie en wat peper & zout volstaan om dit slaatje af te werken.
recept slaatje met bosbes witlof en geitenkaasEn nu maar hopen dat dit mooie weertje wat blijft hangen, zo kan ook jij genieten van dit frisse slaatje in de zonneschijn! Smakelijk :-)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s